• Alles over Tuinen
    Tuinaanleg en onderhoud
  • Interessante bedrijven
    Actief in de tuinsector
  • Tuinartikelen en toebehoren
    tuinstoelen, tafels, grasmaaiers ...

LED-verlichting is een van de vele vormen van verlichting die veel in huis worden toegepast. LED-verlichting heeft een lange weg afgelegd sinds het begin. LED-verlichting staat algemeen bekend als de alternatieve of groenlichttechnologie, omdat deze bestaat uit LED-lampen in plaats van gewone gloeilampen. Het voordeel van het gebruik van LED-lampen ten opzichte van andere alternatieven is dat ze veel licht per watt produceren en bovendien langer meegaan dan reguliere soorten lampen. LED-verlichting is ook in verschillende industrieën gebruikt en begint steeds populairder te worden voor thuis en ander gebruik.

Geniet van LED verlichting

Een van de belangrijkste redenen waarom LED-verlichting steeds populairder wordt, is dat ze veel energiezuiniger zijn dan gewone lampen. Een ledlamp of gloeilamp vereist slechts een fractie van de energie die een gewone gloeilamp zou hebben, en dit vertaalt zich direct in lagere elektriciteitsrekeningen. Een LED-verlichting is bovendien een stuk compacter dan reguliere soorten verlichting, dus ook perfect in te zetten bij compacte huishoudelijke apparaten, aangezien hij direct boven of onder de meeste standaard armaturen kan worden gemonteerd.

Een andere belangrijke reden waarom LED-verlichting steeds populairder wordt, is de hoeveelheid licht die het kan produceren. In vergelijking met andere soorten gloeilampen kan LED-verlichting een veel hogere lichtopbrengst hebben. Sommige soorten LED-verlichting kunnen zelfs voldoende licht produceren om een kleine kamer op te fleuren! Dat soort lichtopbrengst maakt LED-verlichting een zeer goede keuze voor plaatsen als gangen, keukeneilanden, leeshoeken, etc …

Ook is gebleken dat LED-verlichting doorgaans minder elektriciteit verbruikt dan gewone soorten lampen. Dit is vooral belangrijk voor degenen die zich zorgen maken over het milieu, aangezien gewone soorten lampen vaak schadelijke chemicaliën in de lucht vrijkomen en de ozonlaag ernstig kunnen beschadigen. Veel van de milieueffecten van reguliere soorten verlichting worden veroorzaakt door hun hoge kleurtemperaturen. Met LED-verlichting hoeft u zich over het algemeen geen zorgen te maken over schade aan het milieu door hoge kleurtemperaturen; daarom worden ze steeds populairder bij mensen die het milieu belangrijk vinden.

LED-verlichting is ook energiezuiniger dan normale TL-lampen. Normale fluorescentielampen produceren geelachtig zichtbaar licht en de warmte die door deze afvalenergie wordt geproduceerd, maakt ze buitengewoon inefficiënt. Aan de andere kant is de energiezuinige lichtopbrengst van een led eigenlijk vrij helder. De meeste LED-verlichting is verkrijgbaar in blauw, rood en groen. Het is ook mogelijk om Inbouwspots aan te schaffenmet drie, vier of zelfs vijf kleurtemperaturen.

Het andere grote voordeel van LED-verlichting is dat het een uitstekend thermisch beheer biedt. Een van de voordelen van LED-verlichting is dat ze zeer energiezuinig zijn, wat betekent dat ze minimale warmte produceren als ze aan staan. De hoge afkoeltijd tussen lampen op een LED-lamp maakt het ideaal voor gebruik in elk type toepassing waar een hoogwaardige lichtopbrengst nodig is, maar het is ook belangrijk op te merken dat omdat ze zo energiezuinig zijn, ze veel minder verbruiken. vermogen dan gewone gloeilampen. Ze bieden ook een uitstekend thermisch beheer door gebruik te maken van verschillende temperatuurbeperkende mechanismen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw lampen smelten als u buiten in de kou werkt.